avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație

Bună seara! Soția mea lucrează din data de 2 septembrie 2019 și este singurul loc al ei de muncă din ultimii doi ani. Dacă ar rămâne însărcinată, ar putea beneficia de indemnizație ?
Cel mai recent răspuns: Beniamim , utilizator 07:19, 4 Februarie 2020
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

In speta, vedeti care ar fi data prezumata a nasterii si apoi calculati daca in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni are realizate venituri din categoria celor de mai sus.
Am aflat că soția mea este însărcinată. Dupa calculele noastre, data nașterii copilului v-a fii la sfârșitul lunii octombrie.
Noiembrie 2018 - octombrie 2020 este perioada eligibila pentru CCC


Septembrie 2019 - octombrie 2020 - 14 luni - ar fi perioada luata in calcul ... in speta, raspunsul este afirmativ: beneficiaza.
Vă mulțumim !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație Maria Ana Munteanu Maria Ana Munteanu Bună seara! Sunt angajată de 6 luni de zile și am aflat acum câteva zile că sunt însărcinată. Pot beneficia de indemnizație? Menționez că am fost in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare ... Iulia Sîrbu Iulia Sîrbu Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare . Problema este că nu voi beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului ,deoarece eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt insarcinata si as dori sa stiu daca pot beneficia ... Stefanua Stefanua Buna ziua! Sunt insarcinata si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in conditiile in care eu nu mai lucrez din luna martie a ... (vezi toată discuția)