avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare ...

Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare . Problema este că nu voi beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului ,deoarece eu am 12 luni lucrate ,dar nu constant și nu la același loc de muncă. Mi-aș putea plăti diferența de luni rămasă nelucrată la stat pentru a compensa și a beneficia de indemnizație ? . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 1 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......


2. Care este data prezumata a nasterii ?

3. Ce statut ati avut in ultimii doi ani anteriori acestei date ? ... prezentati succint perioadele in acre ati fost angajata ... de la... pana la .
19 iunie 2021 data la care voi naște
15 octombrie 2019 -20mai 2020 casier
22 iunie 2020 -10 august 2020 casier
20 septembrie până în prezent lucrător comercial Vodafone
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
Iulia Sîrbu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
iulie 2019 - iunie 2021 este perioada eligibila pentru CCC.

perioade luate in calcul : octombrie 2019 - mai 2020 (8 luni) ; iunie 2020 - august 2020 (3 luni) septembrie 2020 ... iunie 2021 (10 luni)

In speta , veti beneficia de indemnizatia pentru CCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul ... Maria Pavel Maria Pavel Buna ziua! Am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul acesta si din luna octombrie sunt in somaj pana in luna martie, urmeaza sa nasc in luna iulie ... (vezi toată discuția)
Indemnizație sarcina Cristinakst Cristinakst Am 25 de saptamani de sarcina. Iar eu îndeplinesc 1 an la locul de muncă pe 1 aprilie. Pot beneficia de indemnizație? Cum pot? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt insarcinata si as dori sa stiu daca pot beneficia ... Stefanua Stefanua Buna ziua! Sunt insarcinata si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in conditiile in care eu nu mai lucrez din luna martie a ... (vezi toată discuția)