avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație

Bună seara! Sunt angajată de 6 luni de zile și am aflat acum câteva zile că sunt însărcinată. Pot beneficia de indemnizație? Menționez că am fost in perioada de proba 3 luni de zile .
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2020
Maria Ana Munteanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria Ana Munteanu , utilizator 06:02, 7 Ianuarie 2020
Buna ziua ,Dacă până la prenatal, concediu medical, cumulați 12 luni (inclusiv perioada de proba , pentru care ar fi trebuit să aveți cim) veți beneficia de CCC.

Maria Ana Munteanu a scris:

Bună seara! Sunt angajată de 6 luni de zile și am aflat acum câteva zile că sunt însărcinată. Pot beneficia de indemnizație? Menționez că am fost in perioada de proba 3 luni de zile .

Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Care este data de nastere a copilului ?

Detaliati statulul dvs din ultimii doi ani anteriori acestei date .
Data nașterii copilului este prin septembrie, nu știu data exacta. Acesta este singurul loc de muncă din ultimii doi ani de zile.
Data de cand sunteti angajata care este?
2 iulie

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Lavi1999 Lavi1999 Buna dimineata, as vrea sa stiu si eu daca beneficiez de indemnizatie, am aproape 6 luni jumatate de sarcina si sunt angajata din 1 iulie 2019, nu stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Risc maternal!! Crina10111987 Crina10111987 Buna ziua!!am o întrebare!!eu in August fac 3 ani la locul de munca!!lucrez ca vânzătoare!stau doar in picioare și ridic baxuri de apa,sucuri,etc!!sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare ... Iulia Sîrbu Iulia Sîrbu Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare . Problema este că nu voi beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului ,deoarece eu ... (vezi toată discuția)