avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna dimineata, as vrea sa stiu si eu daca beneficiez de indemnizatie, am aproape 6 luni jumatate de sarcina si sunt angajata din 1 iulie 2019, nu stiu daca se iau in calcul si cele 3 luni de proba.. as face un an pe 1 iulie 2020 ma puteti ajuta cu raspunsuri mai exacte
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 19 Mai 2020
Care este data nasterii copilului ?
Doctorul a spus pe la sf lui August(cam un 25) inceputul lui Septembrie
iulie/august 2018 - august/septembrie 2020 este perioada eligibila pentru CCC.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Altfel spus, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni sa aveti realizate venituri de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! Da bogdanzzz@yahoo.com Da bogdanzzz@yahoo.com Ași avea si eu o întrebare dacă se poate să-mi răspundeți sunt angajata din data 27 iulie 2019 si bebe ar trebui sa vina pe 16 iulie 2020, beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație Maria Ana Munteanu Maria Ana Munteanu Bună seara! Sunt angajată de 6 luni de zile și am aflat acum câteva zile că sunt însărcinată. Pot beneficia de indemnizație? Menționez că am fost in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare ... Iulia Sîrbu Iulia Sîrbu Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare . Problema este că nu voi beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului ,deoarece eu ... (vezi toată discuția)