avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare divort

Credeți ca ar trebui suspendat un divort cu minori dacă la acceasi instanta se afla pe rol un proces de tagada de paternitate? Divorțul a început initial cu un singur minor iar după un an sa nascut un altul. Instanta ar trebui sa suspende divorțul avand in vedere ca stabilirea drepturile pentru primul minor depind si de existenta sau nu a unui alt copil din casatorie?Primul minor se afla la mine în timp ce al doilea este la mama deci consider ca instanta ar trebui sa aștepte decizia pt tagada pt a stabili corect cuantumul pensiei de intretinere.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 5 Februarie 2020
Dvs va trebui sa cereti ce doriti, daca doriti sa se suspende, cereti asta, nu cred ca instanta o va face din oficiu.
Se poate da sentinta de divort dacă procesul de tagada nu are o sentita finala? Ma tem sa nu fie data o decizie gresita si sa trebuiască sa deschid un alt proces pentru a stabili corect pensia de intretinere.

gi-jane2 a scris:

Dvs va trebui sa cereti ce doriti, daca doriti sa se suspende, cereti asta, nu cred ca instanta o va face din oficiu.

Daca atat paratul cat si reclamantul nu se prezinta, se va respinge, Nu se va judeca in lipsa reclamantului decat daca se prezinta paratul si depune cerere reconventionala, iar in acest caz ar fi oricum degeaba sa de[uneti cerere de renuntare.
Procesul de divort se afla pe rol din septembrie 2018,sa efectua ancheta psihosociala la domiciliul meu si al minorului iar in urma cu 4 luni reclamanta(sotia) a nascut si automat ca divorțul nefiind terminat copilul îmi poarta numele. Actualul concubin a deschis proces de tagada dar dacă divorțul se termjna Inaintea deciziei din actiunea de tagada cum decide judecătorul drepturile ficei mele avand in vedere ca in cadrul familiei sunt doi copii ambii pe numele meu?

gi-jane2 a scris:

Daca atat paratul cat si reclamantul nu se prezinta, se va respinge, Nu se va judeca in lipsa reclamantului decat daca se prezinta paratul si depune cerere reconventionala, iar in acest caz ar fi oricum degeaba sa de[uneti cerere de renuntare.

Ori cereti suspendarea, ori veti cere sa platiti doar pt copilul dvs., cand veti ramane doar cu unul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort reluat cu un copil devenit major alfa19 alfa19 Buna ziua! Va rog consiliere: 1. Divort judecat pe fond, prin intelegere intre parti, finalizat cu o \\"concluzie\\" ; 2. In timp instanta se autosesizeaza ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca - iesirea din tara cu un minor mikota mikota Buna ziua, as dori sa stiu daca am o hotarare judecatoreasca in care am actionat in judecata pe tatal fiului meu minor, pentru stabilirea unei pensii ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna dimineata . rog colegii cu un sfat daca se poate :love1: doamna casatorita , traieste in concubinaj cu alt domn. din relatia acestora de concubinaj, ... (vezi toată discuția)