avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitatii

buna dimineata .
rog colegii cu un sfat daca se poate :love1:

doamna casatorita , traieste in concubinaj cu alt domn. din relatia acestora de concubinaj, se naste un minor. ulterior doamna divorteaza de sotul sau .
copilul este trecut automat pe numele sotului . ( totul se petrece intr-un stat din UE ) .
doamna se casatoreste cu concubinul , dar acum se afla in proces de divort, divort solicitat de cel de-al doilea sot .
procesul are loc in ro. si sotul solicita si incredintarea minorului .
( il reprezint pe sot ).
dar, intre timp in statul de resedinta al sotilor , sotia introduce proces de tagada a paternitatii , impotriva primului sot .
procesul este pe rol.
cel de-al doilea sot nu stie unde se judeca dosarul respectiv, sotia refuza orice comunicare .

instanta in mod cert nu se va pronunta asupta incredintarii monorului , acesta fiind pe numele primului sot si cu atat mai mult , existand acel proces pe rol.
ce se poate face ?? instanta a spus minorul are situatia juridica a unui copil din afara casatoriei .
deci, sotul ar putea da o declaratie de recunoastere a copilului si sa o depuna in instanta ?? orcium nefiind finalizat procesul de tagada paternitatii din statul respectiv .......#-o
suspendam procesul de divort din tara , pana la finalizarea prcesului in tagada paternitatii din statul respectiv ?? :O :(

va multumesc pt. orice sugestie.
nici o parere, nimic ?? :((
Instanta poate suspenda cauza pana la solutionarea cauzei cu privire la tagada de paternitate.
(tagada aceasta de paternitate il vizeaza pe tatal biologic )
"Potrivit art. 244 punctul 1 Cod procedura civila, instanta poate suspenda judecata când dezlegarea pricinii atârna, în totul sau în parte, de existenta sau neexistenta unui drept ce formeaza obiectul unei alte judecati."
Tagada de paternitate e de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala se regaseste domiciliul paratului.
(de regula)

Instanta a spus minorul are situatia juridica a unui copil din afara casatoriei .
deci, sotul ar putea da o declaratie de recunoastere a copilului si sa o depuna in instanta ??

Categoric, recunoasterea poate opera si in fata instantei de judecata, de catre concubin.

Varianta aceasta e utila in cauza , aceea a recunoasterii filiatiei fata de tata in fata instantei de judecata.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sau tagada paternitate? Imparatul Imparatul Sunt casatorit, am 4 copii cu sotia mea, 2 baieti si 2 fete. Suntem despartiti in fapt de vreo 4 ani. Baietii sunt la mine, iar fetele la sotie. Asa ne-am ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)