avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort sau tagada paternitate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort sau tagada paternitate?

Sunt casatorit, am 4 copii cu sotia mea, 2 baieti si 2 fete. Suntem despartiti in fapt de vreo 4 ani. Baietii sunt la mine, iar fetele la sotie. Asa ne-am inteles sa le crestem, dar inca nu suntem divortati. Acuma 4 ani, cand a plecat sotia mea si ne-am despartit in fapt, ea si-a gasit un iubit, cu care traieste in concubinaj. Are cu acesta un copil minor si este deja insarcinata iarasi. Cand m-am casatorit cu sotia mea, tin sa mentionez ca aceasta nu si-a schimbat pe buletin, numele de casatorie, adica nu si-a trecut numele meu de familie. A ramas tot cu numele ei de fata. Asa am nascut cei 4 copii ai nostri, 2 baieti si 2 fete.

Acuma ea despartita in fapt de mine, are cu concubinul ei 1 copil nascut deja si unul proiectat sa se nasca peste cateva luni. Primul copil al ei si al concubinului are pe actul de nastere numele ei de fata si numele concubinului, dar fiind casatorita cu mine, dupa codul familiei, cred ca copilul, are ca tata pe sotul mamei.

M-am hotarat sa deschid divort de ea. Trebuie sa tagaduiesc intai paternitatea? Trec toti copii pe actiunea de divort, toti 5 adica?

Deschid divortul, il suspend si deschid apoi actiune in tagada paternitatii? Ea va recunoaste ca nu e facut cu mine copilul. Cum sa procedez?

Nu am servici si bani sa-mi iau un avocat nu am. incerc sa ma inteleg cu ea cum sa facem.

Astept sfaturi.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:21, 19 Martie 2010
Copii nascuti in timpul casatoriei sunt preezumati a fi ai dvs. Tagaduiti paternitatea si deschideti divortul . sunt doua actiuni separate. se fac analize entru dovada paternitatii daca nu recunoaste.Nu mai amanati ca se prescrie
Nu ajunge recunoasterea ei, e nevoie si de ceva teste, care costa si va fi nevoie de asta pentru ambii copii, si pentru cel ce urmeaza sa se nasca.
Mai bine asteptati evenimentul, ca nu are rost sa faceti 2 actiuni. Bine, depinde si daca va va ajuta sotia...
Cat despre lipsa locului de munca, nu prea va ajuta... in divort! Cum sa va ramana baietii incredintati daca nu faceti dovada ca aveti cu ce sa-i cresteti?
Dragostea trece prin stomac, inclusiv cea parinteasca!
Copilul este tot pe numele dvs..la fel va fi si cel de-al doilea, daca nu divortati intre timp.Am o actiune identica pe rolul unei instante; am introdus divortul, insa e suspendat, deoarece urma sa se stabileasca o pensie pentru 2 copii care nu erau ai sotului mamei ci ai concubinului.Am introdus si tagada paternitatii(se prescrie in 3 ani de la data la care ati luat cunostinta de exostenta copilului), actiune solutionata de instanta la 2 termene, pe baza declaratiilor sotiei, concubinului si a inca 2 martori...si acum ...divortam.
Sidaca nu am tagaduitla timp paternitatea, ramane ca si colipul meu si-i platesc pensie alimentara toata viatza?

Multumesc.
Cam da ...
Care este data nasterii copilului?

Vestea buna/rea (depinde de privitor) este aceea ca: Pentru copiii nascuti inainte de intrare in vigoare a L 288/2007 (8.11.2007) de modificare a C. fam, actiunea in tagada paternitatii pornita de mama este imprescriptibila.

Ideal ar fi sa discutati cu un avocat. Par simple actiunile astea din C. fam, dar nu sunt deloc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru tagada paternitate. indilema indilema Buna ziua. Sunt intr-o dilema,si sper ca dvumneavoastra sa ma lamuriti. Sunt cu sotia in proces de divort.Sotia implineste luna asta 1 an jumatate de cand a ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)