avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Santaj sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Santaj sau nu?

Buna seara! In data de 29.01.2020, lesa cainelui meu s-a rupt si a muscat o doamna de picior. Mentionez ca rasa cainelui nu se incadreaza in categoria celor agresivi, pentru a fi obligatorie purtarea botnitei iar neavand niciodata antecedente, nu am folosit-o. Este un caine de talie mare, metis de ciobanesc german. In urma muscaturii, am suportat toate cheltuielile, am fost cu doamna la spital, a fost vazuta, curatata, pansata de catre doctor, i s-a administrat vaccinul anti tetanos, cel anti rabic spunandu-ni-se ca nu se este cazul, deoarece este cainele vaccinat. Am suportat cheltuielile si cu pastile, tratament, ungunet, cu tot ce a fost nevoie, i-am dat doamnei banuti si pentru o alta pereche de blugi. In data de 31.01.2020, am fost din nou la control la spital, doctorita spunand ca arata bine rana. Acestea fiind spuse, doamna a scris o declaratie pe propria raspundere, in prezenta a doi martori, cum ca am suportat toate cheltuieli si ca nu va mai avea alte pretentii materiale pe viitor. In aceasta seara, sotul doamnei a sunat si ne-a spus ca el doreste bani pe zilele in care doamna nu a muncit sau ba mai mult, ne da el bani ca sa ne omoram cainii. Cand i s-a sugerat sa platim aceste 3 zile cat doamna nu a fost la serviciu in prezenta a 2 martori, cu o declaratie si sa se plateasca suma exacta, cat este platita doamna in aceste 3 zile, domnul a refuza si a spus ca vrea si el doar asa.. fara niciun act.. daca nu, pana la urma ne da in judecata. Mentionez ca o buna parte din conversatia telefonica a fost inregistrata. Din pacate nu stiu cum se procedeaza pe mai departe. Ar trebui oferiti acesti bani pe cele 3 zile sau nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:09, 2 Februarie 2020
doamna a scris o declaratie pe propria raspundere, in prezenta a doi martori, cum ca am suportat toate cheltuieli si ca nu va mai avea alte pretentii materiale pe viitor.

asta e tot ce conteaza, dati-i cu flut sotului, ca lui nu ii datorati ceva.
Multumesc mult de raspuns. Pe cale legala, daca totusi ne cheama in judecata, avand aceasta declaratie a doamnei.. putem fi afectati intr-un anume fel?
Nu. Nu cred ca va va da in judecata. Daca va da, mergeti atunci la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscatura de caine Claark Claark Buna ziua! Colegul meu are domiciliul la tara. Are o caine, care a muscat acum patru zile o vecina de-a lui. Vecina se plimba pe strada, cainele era acolo ... (vezi toată discuția)
Posibila actionare in judecata pentru daune produse de caine StefanCiuca StefanCiuca Zilele trecute am mers la tara undeva langa Bucuresti cu cainele meu. Acesta a reusit cumva sa fuga de acasa, lucru pe care il face de fiecare data cand merg ... (vezi toată discuția)
Daune muscaturi caini lavinia86 lavinia86 Buna ziua! Va solicit ajutorul in legatura cu o problema: tatal meu a fost chemat de catre o cunostinta la casa unde locuia unde s-a intamplat sa fie muscat ... (vezi toată discuția)