avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Muscatura de caine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Muscatura de caine

Buna ziua!

Colegul meu are domiciliul la tara. Are o caine, care a muscat acum patru zile o vecina de-a lui. Vecina se plimba pe strada, cainele era acolo si l-a muscat pe picior. Cainele nu a fost vaccinat. Vecina era dusa la spital, unde a fost internata. Dupa patru zile a aparut sotul vecinei la colegul meu si cerea 350 de lei ca sa plateasca asigurarea de sanatate pentru sotia sa internata, fiindca ea nu lucreaza. Colegul meu i-a dat banii, dar peste cateva ore iar a aparut sotul vecinei si spunea ca sotia e pusa pe perfuzie si ca trebuie dat 680 de lei pentru ca asigurarea trebuie platit si in avans. In plus cere recompensa. Doctorii spuneau ca cainele trebuie supravegheat 10 zile, si daca apar semne de turbare, se va face vaccinare contra rabiei.
Victima are dreptul sa cere recompensa? Sotul lui spune ca e pusa pe perfuzie din cauza muscaturii, dar asta nu a fost confirmat de medici.
Precizez ca victima are nationalitatea rroma.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:58, 21 Ianuarie 2010
Are dreptul la recompensa.
Sa faca o intelegere in scris daca ii da bani pentru ca altfel risca sa ii ceara de mai multe ori bani.Este bine sa aiba si martor pentru ca este posibil sa nu stie sa scrie.

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~
Victima are dreptul sa dea in judecata pe stapanul cainelui si sa ceara daune materiale si morale.
Daca se inteleg amiabil treaba lor.

Nu e cazul sa faceti afirmatii discriminatorii. Faptul ca victima e de o anumita etnie nu inseamna ca nu trebuie sa i se plateasca cheltuielile de spitalizare si chiar daune morale.
Victima este victima,indiferent de nationalitate.
Colegul dvs.trebuia la sumelor plata sa intocmeasca un act cu sotul victimei,in prezenta unor martori si sa indice ce reprezinta banii.
Nu cred ca sotul victimei va avea banii necesari pentru a face demersurile necesare pentru a-l actiona in judecata pe colegul dvs.
Nu sunt rasist, dar cainele pana acuma nu a muscat pe nimeni, cred ca era provocat. Cainele a iesit prin gardul distrus de rudele victimei.

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca m-a muscat un caine? crriss crriss Duminica trecuta am fost muscat de un ciobanesc mioritc,in curtea unde am mers pentru a -mi face manechiura,am fost dusa de urgenta la spitalul floreasca cu ... (vezi toată discuția)
Unde ma adresez? BOTTYCELLY BOTTYCELLY Buna ziua, As dori sa ma indrumati in situatia urmatoare: In data de 02.07.2014, tatal meu a fost muscat de cainele unei vecine in timp ce o ajuta pe ... (vezi toată discuția)
Muscata de caine. Raul1raul Raul1raul Buna ziua! Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala. Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)