avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare adresa domiciliu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare adresa domiciliu copil minor

Buna seara,
Sunt divortata de fostul sot, custodia e comuna, domiciliul copilului e la mine. Am vandut apartamentul in care stau si ma mut la o alta adresa unde sunt proprietar. Cum modific domiciliul copilului? Copilul are 4 ani. Am nevoie de acordul fostului sot pt a schimba domiciliul minorului(va fi in acelasi oras, adresa diferita), avand in vedere ca am vandut deja imobilul de la acea adresa? Unde ar trebui anuntat? Pot face cu fostul sot o hartie la notar in acest sens?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:21, 4 Februarie 2020

Buna ziua,

Copilul are 4 ani, nu are domiciliu stabil in documente. Nu faceti nimic, il anuntati pe fostul sot ca nu mai stati acolo sa stie unde isi viziteaza copilul in timpul programului.
In hotararea de divort e precizata exact adresa.
Trebuie să-l notificați în scris, trimiteți notificarea prin serviciul poștal, cu confirmare primire și conținut declarat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii, deciziile importante gen modificare domiciliu se iau împreună de către părinții minorului dacă exercita autoritate părintească comuna. Faptul ca îl notificați despre ceva ce deja ați făcut nu înseamnă că ați luat decizia în comun ci unilateral.
Puteți avea noroc și sa meargă și cu notificarea, în condițiile în care nu modificați orașul în care locuiți cu minorul. Dar ca fapt divers, ar fi trebuit sa procedați altfel.
Permiteți tatălui sa vina sa vadă condițiile în care va locui copilul. Dacă la primul domiciliu s-a făcut ancheta sociala la asta nu știe nimeni unde și cum îl duceți.
Notificați tatăl, chemați sa vadă casa, camera copilului și ar trebui sa fie de ajuns.
Ii puteti da si mesaj pe telefon. conditiile in care locuieste copilul le va vedea oricum cand va veni la vizita.
Cat exercitarea autoritatii parintesti nu e ingradita celuilalt parinte, nu aveti nevoie de acordul tatalui sa mutati copilul.
Tatal are dreptul sa fie informat, preferabil e de fiecare data inainte de a lua o decizie.

Alte discuții în legătură

Deplasare copil minor mihaisuciugabriel91 mihaisuciugabriel91 Buna ziua, as dori un raspuns corect pentru urmatoarea intrebare.... Copilul minor de 14 ani isi desfasoara studiile in Germania unde locuieste impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul bolnav laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, O pot actiona in judecata pe fosta sotie ca nu vrea sa-mi arate actele pentru unul din minori care este bonlav si nu vrea sa-mi spuna ce ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)