avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asociat decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asociat decedat

Buna ziua.

În cazul decesului unui asociat al unui SRL cu doi acționari cu părți egale care sunt procedurile legale ce trebuie urmate. Celălalt asociat poate continua activitatea firmei singur? Mentionez ca moștenitorii nu doresc să dezbată moștenirea pentru ca nu sunt in tara si nici nu sunt interesați de părțile sociale ale firmei sau de a intra în firma.
Cel mai recent răspuns: donny , utilizator 16:18, 3 Februarie 2020
Buna ziua,
Daca cel decedat nu era si singur administrator atunci e OK!
Trebuie ca cel ramas in viata sa solicite mostenitorilor sa dezbata succesiunea si fie sa cesioneze partile lor fie sa dea o imputernicire pentru cineva sa le reprezinte interesele putand semna in numele lor.
Daca refuza se poate ajunge in instanta.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca cel decedat nu era si singur administrator atunci e OK!
Trebuie ca cel ramas in viata sa solicite mostenitorilor sa dezbata succesiunea si fie sa cesioneze partile lor fie sa dea o imputernicire pentru cineva sa le reprezinte interesele putand semna in numele lor.
Daca refuza se poate ajunge in instanta.

El avea rolul de administrator. Asociatul rămas dorește să lichideze sau sa suspende activitatea pentru ca nu doreste sa se mai ocupe, iar pe moștenitori nu îi interesează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare activitate intr-un srl in insolventa ( asociatul majoritar fiind defunct) Ungurianu Ungurianu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o indrumare in urmatoarea speta: Tatal meu a murit, el fiind actionar principal (95%) si administrator special desemnat de ... (vezi toată discuția)
Succesiune bialuca1978 bialuca1978 problema mea este urmatoarea: - sotie decedata, sot si fiica supravietuitori - sotia era asociat cu 66% intr-un SRL Ce acte sunt necesare de la firma pentru ... (vezi toată discuția)
Mostenire Tiatia Tiatia Bună ziua,întrebarea mea este,dacă două persoane au trăit în concubinaj 16 ani,nu au copil împreună,nu au fost căsătoriți,au srl 50%-50%,unul a ... (vezi toată discuția)