avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie parte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie parte comuna

Am efectuat reparati la coloana de scurgere si am schimbat teava de apa calda care sunt parti comune ale blocului din buzunarul propriu deoarece asociatia de locatari nu mai aveau bani din fondul de reparati . Ne-am inteles cu ei sa platim noi si ne vor restitui ei bani . Vor sa facem declaratie si cerere , plus facturi si chitante ceea ce mi se pare cam mult .... Este normal sa ni se dea bani inapoi ? si daca da si ei nu vor ii putem da in judecata ??
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:06, 9 Decembrie 2009
Pentru a vi se restitui banii dati pentru reparatia pe coloana comuna este necesar sa prezentati factura si chitanta privind aceste cheltuieli. Numai pe baza acestor acte fiscale se pot scadea banii din gestiunea asociatiei.
Nu este normal cum s-a procedat.
Trebuia sa faceti sesizare la presedintele asociatiei, scrisa si inregistrata.
Daca-i o avarie asociatia trebuie sa o remedieze imediat din orice fonduri, urmand sa repartizeze costurile pe cota indiviza in lista urmatoare de plata.
Daca nu e avarie, se discuta in comitet se cauta si selecteaza o firma, etc.
Se face repartizarea costurilor, conform devizului, pe lista de plata, se incaseaza bani (macar partial) de la proprietari si se efectuiaza lucrarea.

Daca la sesisarea dv scrisa ati primit raspuns scris ca asociatia (presedinte, administrator) nu poate, nu vrea, nu are bani, sau chef sa faca reparatia atunci faceti dv reparatia pe cheltuiala dv atentionandu-i in scris si solicitandu-le ajutorul macar sa caute firma, meseriasi, etc. Asa se poate face si deviz, factura, rteceptie si aveti toate dovezile pentru un eventual litigiu cu cei din conducerea asociatiei.
Pe baza sesizarilor, a documentelor aveti sanse si in instanta sa obtineti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie in apartament in imobil p+4 gaby_germ gaby_germ buna seara, locuiesc la parterul unui imobil in care toti cei de pe scara sant proprietari ai apartamentelor pe care le ocupa. Problema este ... (vezi toată discuția)
Reparatie hidroizolatie dady_2122 dady_2122 locuiesc la ultimul nivel al unui bloc si am probleme cu hidroizolatia. vreau sa fac reparatii dar ceilalti vecini de sub mine nu vor sa participe. care ar fi ... (vezi toată discuția)
Repartizarea costurilor cu reparatiile mihai_munteanuu mihai_munteanuu Buna ziua, intampin urmatoarea problema: Am observat pe lista de plata cate 30 lei pentru toate apartamentele scarii respective de bloc ca fiind de fapt ... (vezi toată discuția)