avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Socrul a decedat. Soacra traieste dar are handicap - dementa si este mobilizata la pat. Singurul fiu al lor este sotul meu.
Sotul vrea sa dezbata succesiune dupa socrul meu.
Dreptul la succesiune dupa socrul meu, il are sotul si soacra mea.
Cum se procedeaza in cazul in care soacra mea este nedeplasabila si are si dementa, adica ce anume trebuie sa facem, ma refer la acte, pentru ca soacra mea sa poata sa participe la succesiune.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:26, 3 Februarie 2020
Buna ziua,
Va trebui sa discutati cu un avocat si sa va adresati instantei pentru numirea unui curator pentru soacra dvs. care sa o reprezinte la dezbaterea succesiuni, daca dumneaei nu este in deplinatatea facultatilor mintale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Trebuie stabilit un curator soacrei si apoi sa dezbateti succesiunea.
Solicitati ajutorul unui avocat pentru ca e o problema de instanta.
Sau cel mai bine, așteptați să treacă și soacra in neființă, apoi soțul dvs să dezbată succesiunea după ambii părinți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dipozitie testamentara marilena draganescu popescu marilena draganescu popescu soacra mea a fost casatorita de doua ori .Din prima casatorie ,socrul meu,decedat ulterior a avut un fiu,Din cea de a doua casatorie ,sotul soacrei mele ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune pentru apatament 3 camere-iasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Parintii sotului meu au cumparat un apartament cu 3 camere in Iasi in 1979. Pe actul de proprietate sunt trecuti amandoi. Socrul meu a decedat in ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)