avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie neacceptata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie neacceptata

buna seara, am si eu o intrebare...am semnat un contract de munca individual de aproximativ 2 saptamani... nu am primit nici un exemplar doar dupa ce mi-am depus demisia care nu a fost acceptata si nici ingregistrata( trebuie inregistrata imdediat?), nu am respectat termenul de 15 zile in preaviz .... angajatorul mi-a comunicat ( verbal) ca , contractul de munca va inceta indisciplinar .intrebare: este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 8 Decembrie 2009
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Spuneti ca ati semnat contractul de doua saptamani...daca sunteti tot in perioada de proba (este trecuta in contract sa va uitati) nu trebuie sa respectati nici un preaviz.
Mai exista o posibilitate - daca angajatorul nu isi respecta obligatiile din contractul inchiat cu dvs.puteti deasemeni demisiona fara preaviz.
Daca nu mai sunteti in perioada de proba si nici nu poate fi vorba ca anagajatorul nu isi respecta obligatiile contractuale, atunci trebuie sa respectati preavizul de 15 zile altfel, daca lipsiti, puteti fi cercetata disciplinar.
Si-a dat demisia , ceea ce inseamna ca trebuie sa stea in preaviz daca angajatorul nu renunta total sau partial la el .
Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Litergame1 Litergame1 Buna ziua. Sunt angajat din data de 04.07.2016 la o companie in Iasi Din pacate programul nu imi mai permite sa imi rezolv problemele personale si/sau ... (vezi toată discuția)
Demisie fara a cunoaste continutul contractului de munca hzc hzc Buna ziua, In data de 20 .07.09mi-am dat demisia de la actualul loc de munca (i-am dat nr. inregistrare), in conditiile in care nu am inca o copie a ... (vezi toată discuția)