avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu + bonuri de masa?
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu + bonuri de masa?

Buna ziua,

Am o intrebare daca ma puteti lamuri.
Am fost instiintat de catre HR ca am o poprire pe salariu. Din cate am observat, firma pe langa 1/3 din salariu imi mai opreste din salariu si 1/3 si din valoarea bonurilor de masa aferente.
Din cate am reusit sa mai gasesc nu ar fi corect deoarece bonurile de masa sunt considerate venituri speciale conform Legii nr. 142/1998 si nu vor face obiectul unei executari silite.
Articolul este mai vechi din acest motiv revin cu intrebarea:
Este corecta procedura aplicata de firma?

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
radustraton, utilizator

Alte discuții în legătură

Firma imi scade bonurile de masa din salariu Raisa_Pandrea Raisa_Pandrea M-am angajat de doua saptamani la o companie. Initial m-au anuntat ca am un anumit salariu, si asa mic. Acum, dupa doua saptamani, ma anunta ca bonurile de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim as4angel as4angel Cineva(din mediu privat), are salariul minim pe economie 1050 lei, iar la sfarsitul lunii, din acest salariu i se opreste contrvaloarea bonurilor de masa, ... (vezi toată discuția)
E legal ca bonurile de masa sa se scada din salarul nou 2019 (ramura constructiilor) blocg4 blocg4 E legal ca bonurile de masa sa se scada din salar (ramura constructiilor)? Conform noii legislatii in constructii salariul minim brust este 3000 lei. Astfel ... (vezi toată discuția)