avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Situatie extrema
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Situatie extrema

Buna seara,
persoana X in varsta de 32 de ani trece printr-o drama.Are un copil de 2 ani in intretinere, sotia a decedat iar el este condamnat dupa 4 ani de proces la 3 ani cu executare.
Ce se va intampla cu acest copil?exista vreo posibilitate sa i se intrerupa pedeapsa pentru a creste copilul?
Mentionez ca este o persoana perfect integrata in societate(2 facultati facute la stat, loc de munca intr-o pozitie de conducere, situatie economica buna-2 case,masina,conturi decente..etc)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:55, 8 Decembrie 2009
Ar fi bine sa ne indicati pentru ce fapte este condamnata persoana despre care faceti vorbire(pentru a se putea stabili pericolul social al faptelor savarsite si daca exista si alte rude apropiate sau mai indepartate care sa aiba grija de copil pe perioada executarii pedepsei de catre tatal minorului.
Pe de alta parte,in cauza ar putea fi incidente prevederile art 453al 2, lit c.pr.pen,combinat cu art.455 c.pr.pen("cand din cauza unor imprejurari speciale executartea imediata a pedepsei ar avea consecinte grave pentru condamnat,familia sau unitatea in care lucreaza.In acest caz ,executarea poate fi amanata cel mult trei luni si numai o singura data"),in situatia in care este dovedita situatia deosebita a minorului care ar reclama cu acuitate grija tatalui.
Este foarte greu de spus.
Trebuie sa existe motive temeinice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire durata de intrerupere executare pedeapsa Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua. daca inculpatul sufera de o boala foarte grava si are nevoie de o interventie chirurgicala, in baza art. 455 c.pr.pen. poate face cerere de ... (vezi toată discuția)
Executare bad_sonia bad_sonia Buna ziua , am si eu o intrebare in legatura cu o pedeapsa de 3 ani a unei persoane in varsta de 61 de ani fara antecedente penale si mai exact cat executa ... (vezi toată discuția)
Astept raspuns ionela moraru ionela moraru Am si eu o intrebare cand intra cel mai sigur noul cod penal in vigoare?se mai poate sa se faca intrerupere de pedeapsa...eu stiam de ceva de trei luni de ... (vezi toată discuția)