avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare la ITM

Sotul meu vrea sa faca o sesizare la ITM deoarece firma l-a obligat sa lucreze normal pe perioada somajului tehnic si nu a primit toate drepturile salariale pentru aceasta perioada.Va rog daca se poate sa-mi spuneti ,daca trebuie aduse si probe scrise alaturi de sesizare ca dovada ca a lucrat efectiv si nu a stat acasa.Are copii dupa fiecare raport de lucru din perioada respectiva.Va multunesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:40, 9 Decembrie 2009
Poate atasa sesizarii facute la Inspectia Muncii orice copie a oricarui act care dovedeste ca a lucrat in aceasta perioada (rapoartele amintite de dvs, pontaj, etc). nu este obligatoriu sa prezinte aceste dovezi, dar nici contraindicat.
Angajatorul va trebui sa faca dovada ca nu a fost asa.
clio06 a scris:
In privinta contributiilor, acestea sunt platite dar la nivelul salariului minim pe economie, respectiv 600 lei brut. Salariatul ramane asigurat la sanatate, dar pentru perioada de somaj tehnic punctul de pensie va fi mai mic ptr ca raoprtarea se face la 600 lei brut si nu la salariul pe care il are angajatul.

Aceasta este valabil numai pana la 31.12.2009, conform OUG 28/2009.
Colegul Valeriu, ca deobicei, are dreptate.
Nu am mai mentionat acest aspect intrucat am inteles ca somajul tehnic pentru acel salariat a fost "declarat" de ceva luni si am zis ca nu mai este cazul sa aceasta specificatie.

Multumesc!:innocent:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic simina2006 simina2006 -Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic? nelamurire vio_adriana vio_adriana din anumite motive firma la care lucrez a trimis o anumita parte din angajati in somaj tehnic...insa acest lucru este doar in acte pt ca noi continuam sa ne ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pt intrare in "somaj tehnic" conform oug nr. 28/2009 Mirela71 Mirela71 buna seara! as avea si eu nevoie de anumite explicatii in ceea ce priveste intrarea unor angajati in\"somaj tehnic\" conform OUG 28/2009. Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)