avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Casco cu excepție mașini volan dreapta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Casco cu excepție mașini volan dreapta

În aprilie 2019 am făcut RCA mașinii și tot atunci am fost contactat de broker să-mi ofere o polița casco pentru mașini de până la 15 ani de la aceeași societate de asigurări de la care aveam și RCA. Totul s-a făcut telefonic și în prezentare nu a specificat excepția din contract care îl face nul, adică printre altele, mașinile cu volan pe dreapta nu pot fi despăgubit. Întrebarea mea: cât de legală este această excepție stipulata în contractul pe care "l-am semnat ca primarul"? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:27, 3 Martie 2020
La încheierea unei asigurări CASCO inspectorul de asigurări cu ocazia inspecției de risc a văzut sau ar fi trebuit să vadă că autoturismul are volanul pe dreapta. De asemenea, inspectorul de asigurări stia sau trebuia să știe că în contractul de asigurare este prvăzută clauza „cu excepția autovehiculelor cu volan pe dreapta”. Inspectorul de asigurări avea obligația de a vă informa asupra tuturor clauzelor contractuale, dar și dvs. aveați obligația să citiți contractul înaintea semnării.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna casco Nicolae1966 Nicolae1966 Am asigurat casco auto Logan si in urma unui eveniment(a fost zgariata de pasari pe mai mult de 50%). A fost intocmit dosar de dauna, m-am prezentat la un ... (vezi toată discuția)
Dacă o mașină cu volan pe dreapta este înmatriculată în ... surubariunarcisbeby@gmail.com surubariunarcisbeby@gmail.com Dacă o mașină cu volan pe dreapta este înmatriculată în România i se poate interzice dreptul de a circula. (vezi toată discuția)
Evaluare masina cu volan pe dreapta Ana2110 Ana2110 Buna seara. Am avut un accident (masina mea a fost lovita din spate in timp ce eram oprita la trecerea de pietoni), deci nu am avut nicio vina. Am facut ... (vezi toată discuția)