persoana angajata la o societate de distributie care a desfasurat activitate de agent vanzari dar in contractul de munca este trecut "sofer" si nu s-a facut act aditional pentru modificarea meseriei , a comis o delapidare.
Dorim sa facem plangere penala dar cum justificam ca persoana a sustras bani in calitate de agent vanzari ( in ultimele luni a efectuat activitatea de agent) iar in CIM figureaza drept sofer?
Puteti sa faceti plangerea penala, oricum organele de cercetare penala vor califica fapta.
La delapidare nu se poate incadra decat daca acel functionar/angajat avea calitatea de gestionar/administrator al bunurilor - ceea ce nu e cazul.
Parerea mea este ca se poate incadra la furt sau abuz de incredere.
Si daca il acuzam de furt , nu o sa fie probleme ca el a desfasurat activitate de agent vanzari iar in CIM este "sofer"?
Ce ma intereseaza este daca o sa avem noi vreo problema ca nu am facut modificarea in CIM.
Delapidarea presupune un subiect activ calificat , mai precis , un functionar, in sensul legii penale (o persoana care presteaza o munca remunerata in baza unui contract de munca ).
Totodata , aceasta are atributii de conservare , gestionare si administrare a bunurilor care au legatura cu obiectul de activitate pe care o realizeaza.
Elementul material consta in insusirea , folosirea sau traficarea de bunuri
E savarsira infractiunea de delapidare.
Plangerea penala/ denuntul pot fi adresa parchetului/ politiei .Succes.
Delapidare
magdalenapaun
pentru a fi subiect activ al infractiunii de delapidare in cadrul unei societati comerciale un conducator auto tb sa aiba atributiile unui gestionar conform ... (vezi toată discuția)