avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare sau vanzare cota parte certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare sau vanzare cota parte certificat de mostenitor?

Buna seara ! va rog sa mi spuneti cum sa procedez si daca se poate sa mi primesc bani pe cota mea parte din certificatul de succesiune?
in 1993 dupa decesul tatalui aveam 3/8 , restul de 3/8 un frate care intre timp a decedat si 2/8 mama care si ea intre timp a decedat. dupa moartea mamei nu s a mai facut succesiunea
mi s-a propus de catre un nepot care locuieste in casa parinteasca sa ma despagubeasca cu ceva bani si sa renunt la acea parte a mea .
ce acte imi trebuie si cum sa fac sa nu fiu pacalita si sa nu primesc banii.
Mentionez ca acea casa cu teren nu are intabulare si nici cadastru.
Multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 07:13, 5 Februarie 2020
Prima data dezbateti succesiunea dupa mama. Pe urma pentru vanzare trebuie sa faceti cadastru si intabularea, platit taxe si impozite la zi, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - succesiune denisamoraru denisamoraru 1.La cumpararea unei case nationalizate cu legea 112, s-a cumparat si terenul pe care este construita ea? 2.aceasta casa a fost cumparata de unchiul ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune floreanilie floreanilie v-as ruga sa ma lamuriti -in anul 1994 socrul meu cumpara de la mama sa si fratii sai casa parinteasca si terenurile aferente cu act notarial.in 1997 moare ... (vezi toată discuția)