avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... declaratii ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

declaratii ong

Buna ziua, aveti idee de legea 129/2019 unde asociaţiile şi fundaţiile trebuie să comunice Ministerului Justiţie, printr-o declaraţie autentică notarială, datele de identificare ale beneficiarului real, anual sau ori de câte ori intervin modificări în acest sens, pana acum nu am depus nimic, am infiintat ong-ul in 2018 pentru a strange niste bani pentru nepotul cu probleme de autism, acesta traieste in Cipru cu mama sa si in 2019 am scos 4700 de lei din contul ong-ului i-am transformat in euro si i-am trimis lor prin cineva care a plecat in Cipru. La ANAF am depus D100 dar la MJ conform acestei legi care prevede o serie de obligaţii suplimentare pentru asociaţii şi fundaţii, prin modificările aduse la Ordonanţa de Guvern nr.26/2000 modificata prin 120/2019 astfel spus persoanele juridice fără scop patrimonial trebuie să trimită declaraţia autentică notarială referitoare la beneficiarul real al banilor la Biroul Evidenţă ONG din cadrul Ministerului Justiţiei. Aveti idee cum trebuie sa procedez? Acest ong a fost infiintat pentru al ajuta pe acest nepot, nu am apelat cine stie ce prea mult la persoane ci numai cunostinte, rude si prieteni apropiati, o contabila am dar ca trebuie sa trimit la MJ aceasta declaratie nu am stiut. Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:33, 21 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este o confuzie din cauza terminologiei nefericite utiizate - "beneficiar real" nu se refera la "beneficiar' in sensul persoanei careia ii profita activitatea ONG-ului,, care beneficiaza efectiv material ex. primeste donatii sau i se presteaza servicii.... ci se refera la membrii asociatiei sau organd de conducere.... nu e clar nici acum, se asteapta clarificarea legislatiei, e o cearta si un haos si nici ONPCSB nici Ministerul Justitiei nu stie clar ce ar trebui declarat, pana una alta termenul de prima depunere a acelei declaratieii de catre ONG care existau in iulie 2019 a fost amanat pe iulie 2020.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar real -ong Alis07 Alis07 Buna ziua!Va rog o lamurire daca se poate.Conf.Legii nr 129/11.07.2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor,ce obligatii are o Casa de Ajutor ... (vezi toată discuția)
Legea 129/2019 pentru ong-uri Morgiana Morgiana Bună ziua! Potrivit Legii 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, este necesară o adaptare a actelor ... (vezi toată discuția)
Termenul pentru depunerea declaratiei privind beneficiarul real ionela11 ionela11 Bună ziua, In prezent care este termenul depunerea declaratiei privind beneficiarul real la ONPCSB si crearea unui cont? .......am citit ca este 01.11.2020 ... (vezi toată discuția)