avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurări sociale de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurări sociale de sanatate

Bună ziua,
Sunt persoana fizica și inregistrez venituri din mai multe surse (chirie și dobanzi bancare), care depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pe tara, plafon peste care devii plătitor de contribuție CASS. În situația în care plătesc contribuția CASS aferenta anului 2020 la termenul stabilit la începutul anului 2021, pe ce perioada beneficiez de servicii de sănătate pe baza cardului de sănătate? Întreb pentru eu voi plăti contribuția pentru anul 2020, așa cum prevede legea, la începutul anului 2021, deci când anul 2020 va fi fost istorie.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: amotida , utilizator 12:12, 6 Februarie 2020
Cred ca cel mai bine este sa puneti aceasta intrebare direct la Casa de asigurari de sanatate din localitatea unde locuiti; intrebati ce acte trebuie sa depuneti la ei.
Ma gandesc ca poate e suficient sa le aduceti doar vreo dovada a depunerii declaratiei unice prin care figurati cu contributii de platit pt sanatate si nu neaparat dovada platii facute deja a acestora in avans. Nustiu dar cred ca un raspuns al lor pt tema propusa va fi edificator.
Iar daca aflati ce si cum, poate nu veti uita sa postati si aici cum sta treaba, posibil sa le fie de ajutor si altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende cristina-gabriela cristina-gabriela Buna ziua, anul acesta, am incasat dividendele aferente anului 2019 pentru care am platit impozit de 5%, urmind ca anul viitor sa platesc CASS aferent ... (vezi toată discuția)