avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare facultativa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare facultativa

În 2007 am luat credit bancar ipotecar în lei, în 2008 trecut în euro.,din 2007 de când am luat creditul banca Rfb ne-a obligat la asigurare facultativa cu Astra pe 30 ani, care în fiecare an și-au luat asigurarea 250 lei conform contract. Ok, pana aici. În noiembrie 2019 când trebuia sa ia asigurarea nimic. În ianuarie 2020 banca ne-a trimis înștiințare ca trebuie noi sa denunțăm contract cu Astra ca au dat faliment și sa facem o noua polița. Am fost la banca, am scris pe un formular ca vrem sa denunțăm contractul cu Astra în 20 ianuarie, inițial au zis ca o sa primim răspuns, dar azi ne-a sunat banca sa zică ca vor sa facem polițele noi pad și facultativa. Eu dacă am acea asigurare cu Astra pe 30 ani, făcută când am luat creditul și ea e semnata de banca și de noi când am luat creditul, nu ar fi trebuit ei sa ceara denunțarea, de ce noi? Și în cât timp vom primi și noi un act ceva de încheiere a acelui contract de asigurare cu Astra?Sunt obligata ca între timp sa închei o alta polița? Pe înștiințarea băncii scria ca întra în executare din culpa noastră ca nu am plătit-o în 2019 dar menționez ca în fiecare an din 2007 încoace banca a retras acei 250 din cont anual, tranzacție înregistrată în banca ca "prima asigurare Astra", noi am avut bani în cont dar banca sau asigurătorul nu i-a luat. Care e culpa noastră? Suntem la zi cu rate, totul e ok, doar aceasta problema care nu o vad din partea mea. Va rog mult ce pot face?

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta credit ipotecar mariosidana mariosidana În anul 2007 am cumpărat prin credit imobiliar un apartament în valoare de 191.000 RON, pentru care am împrumutat de la Reiffaisen Bank suma de 150.000 ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta ipotecata ady492 ady492 Am un credit ipotecar si in contractul de credit se specifica ca banca plateste prima de asigurare facultativa a locuintei pe toata durata creditului ,daca ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad VandenAar VandenAar Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea PAD. În aprilie 2007 am luat un credit ipotecar de la o bancă (suma aproximativă 42.000 de euro) ... (vezi toată discuția)