Va rog sa ma ajutati indicandu-mi care ar fi solutia in cazul de fata.
Un dealer auto avea o masina de drive-test inmatriculata pe leasing.
In ianuarie 2009, dealerul mi-a facut o oferta de nerefuzat pentru masina respectiva.
Mi-a emis factura finala pe masina respectiva, si am platit-o cu ordin de plata (am luat-o pe persoana juridica).
Nu am facut nici un contract intre mine si dealer, deoarece eu si patronul eram prieteni, si la momentul respectiv, patronul mi-a promis ca in doua saptamani se rezolva cu inmatricularea (adica va plati masina la firma de leasing apoi imi va da cartea de identitate a masinii).
Patronul nu s-a mai tinut nici de cuvant, nici de prietenie, a trecut un an iar eu am ramas si cu banii dati si fara masina inmatriculata.
Este adevarat ca in aceasta perioada eu am utilizat masina, iar dealerul a facut cerere de inchidere a contractului de leasing (dupa 6 luni), a platit factura finala (dupa inca 4 luni) dar nu doreste sa plateasca penalitatile. Firma de leasing nu da cartea de identitate decat dupa ce dealerul plateste toate penalitatile. Dealerul doreste sa dea firma de leasing in judecata pentru ca penalitatile sunt exagerate.
Concluzii:
- dealerul a vandut o masina care era in proprietatea firmei de leasing
- dealerul m-a inselat deoarece la un an de cand i-am dat banii pe masina nu am primit cartea de identitate a masinii