avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociere in S.C.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociere in S.C.

Buna. de curand am intrat intr-o societate comerciala in calitate de asociat.S-a facut o adunare a celorlalti 2 asociati existenti prin care s-a hotarat intrarea mea in societate ,s-au stabilit partile sociale si s-a modificat capitalul social de la cel minim la o alta suma mai mare prin vanzarea unui autoturism aflat in posesia societatii.Au fost semnate actele de hotarare AGA, si noul act constitutiv al societatii conform hot.AGA in care apar si eu ca al 3-lea asociat.Deocamdata eu nu mi-am platit partea care rezulta din partile sociale,catre ceilalti 2 asociati,intreberea mea este :in cazul acesta eu am drepturi depline ca asociat sau asocierea mea intra in viguare dupa ce eu fac plata echivalenta in lei a partilor sociale din aceasta majorare de capital?se face un act aditional prin care se dovedeste ca am facut plata ?
Cel mai recent răspuns: Rhadu , utilizator 22:19, 10 Decembrie 2009
aveti drepturi si obligatii corespunzator procentelor care le detineti.Cand platiti suma echivalenta partilor sociale, dar nu inainte de a face un act aditional la actul constitutiv, prin care aveti si drepturile respective "cu acte in regula". Atentie la tzepe !...:confused:
- trebuie sa achitati contravaloarea partilor sociale ce le-ati achizitionat. In caz contrar riscati sa fiti exclus din societate.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport natura teren - act constitutiv autentic si la modificare ? ionutanton777ro ionutanton777ro Este vorba despre un SRL deja infiintat. Unul din asociati aduce ca aport un teren. Este clar ca actul modificator, care practic reprezinta un titlu de ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv antispam antispam Buna ziua si bine v-am gasit. Am fost de curand la Registrul Comertului pentru a afla de ce am nevoie pentru a prelungi mandatul (expirat) al ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)