avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat divort gresit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat divort gresit

Am divortat prin notar. La aproximativ un an notarul m-a anuntat ca actul respectiv era gresit(gresise data casatoriei). S-a programat de doua ori o intalnire cu fostul meu sot, la care acesta nu a aparut. Intre timp, el s-a recasatorit, de unde deduc ca actul a fost refacut fara ca eu sa fiu prezenta. Notarul respectiv are o relatie de rudenie cu fostul meu sot si nu e de gasit(e mereu ocupat). Pot cere la Primarie sa mi se emita si mie un duplicat al actului respectiv refacut? Multumesc
Buna seara,
Mergeti la notar si discutati cu EL!
Cereți un certificat de căsătorie care să aibă mențiunea divorțului. Mergeți și la notar și cereți un duplicat corectat. Dacă notarul refuză, faceți o cerere la Camera Notarilor Publici și sesizați problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
Adrian ALBU, Avocat
Certificatul de casatorie cu mentiunea divortului il am. Cat despre notar si o eventuala plangere, nu dispun de acest timp. Primaria nu primeste si ea un duplicat dupa refacere? Nu e mai rapid sa cer acolo o copie?

Adrian ALBU a scris:

Cereți un certificat de căsătorie care să aibă mențiunea divorțului. Mergeți și la notar și cereți un duplicat corectat. Dacă notarul refuză, faceți o cerere la Camera Notarilor Publici și sesizați problema.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul de divorț rămâne așa.
Se eliberează doar o încheiere de îndreptare a erorii materiale. Iar notarul o poate elibera din oficiu, fără acordul părților.
Oricum este menționat actul de căsătorie, numele și cnp-ul dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Divort liliana v liliana v cum se face divortul la primarie sau la notar? ce acte sunt necesare? cum se face cererea la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)
O noua lege/divortul la notariat?? hara07 hara07 doresc un raspuns de la cineva avizat,daca este posibil un avocat din drobeta. am citit pe net despre o noua lege intrata in vigoare cica pe 25 dec.2010,cum ... (vezi toată discuția)
Unde sa divortez amiabil ? utiliyator utiliyator domiciliez in orasul X dar m am casatorit in orasul Y . Pot divorta amiabil in orasul Y ? sau, numai la un notar din orasul unde domiciliez? Cum se poate evita ... (vezi toată discuția)