avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat divort gresit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat divort gresit

Am divortat prin notar. La aproximativ un an notarul m-a anuntat ca actul respectiv era gresit(gresise data casatoriei). S-a programat de doua ori o intalnire cu fostul meu sot, la care acesta nu a aparut. Intre timp, el s-a recasatorit, de unde deduc ca actul a fost refacut fara ca eu sa fiu prezenta. Notarul respectiv are o relatie de rudenie cu fostul meu sot si nu e de gasit(e mereu ocupat). Pot cere la Primarie sa mi se emita si mie un duplicat al actului respectiv refacut? Multumesc
Ca sa aveti un rezultat din partea notarului, transmiteti o cerere de rectificare a certificatului de divort, in scris, cu mentiunea ca, in caz ca nu da curs cererii, va veti adresa mai departe instantelor competente. Cam asa ceva, cu mentiune tuturor datelor relevante: cine sunteti, unde aveti domiciliul, ce certificat de divort, in ce dosar, care este eroarea etc. si mentionati ca veti depune original certificatul eronat spre retragere.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort liliana v liliana v cum se face divortul la primarie sau la notar? ce acte sunt necesare? cum se face cererea la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)
O noua lege/divortul la notariat?? hara07 hara07 doresc un raspuns de la cineva avizat,daca este posibil un avocat din drobeta. am citit pe net despre o noua lege intrata in vigoare cica pe 25 dec.2010,cum ... (vezi toată discuția)
Unde sa divortez amiabil ? utiliyator utiliyator domiciliez in orasul X dar m am casatorit in orasul Y . Pot divorta amiabil in orasul Y ? sau, numai la un notar din orasul unde domiciliez? Cum se poate evita ... (vezi toată discuția)