avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... În privința certificatului de căsătorie.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

În privința certificatului de căsătorie.

Mam căsătorit în srăinătate, am obținut certificat de căsătorie în țara respectivă, și am dorit sămi fie eliberat și cel românesc. Am făcut o traducere legislată și am solicital serviciul consular pentru acesta și am primit certificatul fără problemă. A trecut ceva timp sa născut un copil și sunt probleme. În pasapor soția este scrisă Olena dar în certificatul de căsătorie Elena, copilul în certificat are înscris prenumele mamei Olena traducătorii spun că e greșilă traducerea din Olena - Elena cu toatecă este acelaș prenume.
Am hotărât să fac o corectă în certificatul de căsătorie ca toate actele să corespundă, am o traducere nouă corectă și autorizată, cum se poate de a face așa ceva?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:25, 2 Mai 2020
Daca certificatul strain este intocmit corect, cu prenumele sotiei Olena, solicitati o noua traducere de data aceasta corecta, pe baza careia veti solicita o rectificare a actului de casatorie romanesc. Este o procedura de durata, dar trebuie neaparat facuta . Cererea o depuneti la starea civila de la locul de inregistrare a casatoriei in Romania. va fii insotita de certificatul din strainatate, traducere, certificatul romanesc intocmit gresit, actele de identitate si certificatele de nastere, original si copie. Termen de rezolvare 30 de zile de la depunerea cererii.
Mulțumesc, înregistrarea căsătoriei a fost efectuată la ambasada României în Ukraina. Undeva citisem că la primăria sectorului 5 București se poate de depus așa cerere fiindcă la ambasadă nu e posibil.
Să depun o așa cere pot numai personal sau pot înputernici pe cineva în numele meu pentru aciasta?
In acest caz solicitarea de rectificare se depune la Sc. 1 Bucuresti care are in pastrare actul de casatorie inscris la ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pentru un copil nascut in grecia ioannoula ioannoula Sunt casatorita in Grecia, si am un copil minor de 1 an jumate, caruia sotul meu nu vrea sa-i faca certificat de nastere romanesc. Am inteles ca o pot face cu ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman Taisia87 Taisia87 Buna ziua!Sant cetateanca a Republicii Moldova.Iubituk meu este cetatean roman cu permis de sedere in Republica Elena.Locuieste acolo de mai bine de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)