avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua!Am divortat la notar,în urma cu 4 ani,custodie comuna,fetita a ramas bineînteles la mine,mama ei.Tot atunci am stabilit cu tatal suma de 350 lei pensie alimentara(nu a vrut sa dea mai mult);acum munceste în Spania si are venituri mult mai mari,dar si 2 copii,cu actuala sotie.
Doresc sa stiu ,cu cat ar putea majora pensia alimentara si ce trebuie sa fac eu pt aceasta(daca vorbesc cu el nu imi mareste)
Va multumesc
Buna ziua,
Trebuie sa depuneti o actiune in instanta de majorare pensie intretinere.
Trebuie sa faceti dovada cu acte a veniturilor pe care, tatal fetitei, le are in Spania.

Conform codului civil:
Art. 529

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Adrian22hma Adrian22hma Buna am o intrebare.Am divortat in Spania si acum traiesc in Romanía ,in Spania plateam pensie alimentara pentru un copil 250€ CE se trebuie sa FAC in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara iusty75 iusty75 Eu și fostul meu soț avem custodie comună . În cazul în care as solicita că cei 4 copii să fie doar în custodia mea, ar mai beneficia copiii de pensie ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim 3600 de ... AnamariaA1 AnamariaA1 Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim 3600 de lei salariu in mâna ? Dacă tatăl are și rate la un imobil , datoriile lui se scad și după se ... (vezi toată discuția)