avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit imobiliar banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit imobiliar banca

Buna ziua,
In prezent sunt angajata de 6 ani la aceeasi firma,,si pe cartea de munca am trecut minim pe economie, dar in mana am un salar de 2000 lei plus bonuri 300 lei.
As dori sa scot un credit imobiliar cu ipoteca pt a achizitiona o locuinta.Eu am mare parte din suma si mai am nevoie de doar o parte care sa o dea banca, circa 13000 euro.
Cu cat timp inainte sa aplic pt credit, trebuie sa vorbesc cu angajatorul ca sa imi treaca suma reala pe cartea de munca?Cate luni trebuie sa apara pe adeverinta cu salarul real, ca sa pot sa primesc această rata?
Mentionez ca la simularea telefonica eu am comunicat bancii salarul de 2000 net plus bonuri, si mi-au acceptat rata la acest salar,,deci nu pot merge cu adeverinta cu cat e trecut in prezent, adica minimum pe economie.
O alta curiozitate, care salar conteaza la banca, net sau brut?
Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:03, 10 Februarie 2020
Angajatorul o sa va dea adeverinta cu venitul net asa cum il declara la ANAF, de altfel si bancile pot consulta baza de date de la ANAF.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bancile au acces la baza de date ANAF. Trebuie sa discutati cu angajatorul sa va modifice salariul. In general, se verifica ultimele 4 luni (cel putin la anumite banci). O alta solutie este sa schimbati angajatorul, dar atunci exista riscul sa asteptati si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit banca aaiordache aaiordache Buna ziua, Am intalnit de carand o situatie mai deosebita in ceea ce proiveste creditul bancar si posibilitatea reesalonarii lui. In fapt, este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Salariu declarat inktek inktek Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu la unicredit pentru datorie la brd Robert_tm Robert_tm buna, problema mea este urmatoare: mi-am facut acum cativa ani un card real la banca1, am pltit ratele lunar pana acum aproximativ 1 an cand am avut accident ... (vezi toată discuția)