avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Director Economic - Voluntar
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Director Economic - Voluntar

Este legal ca directorul economic al unui ONG (Asociație) să își desfășoare activitatea în cadrul ONG-ului pe baza unui contract de voluntariat (fără a fi renumerat) ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:11, 21 Aprilie 2020
Da, absolut orice activitate poate fi prestata la un ONG neremunerat. Daca e vorba de una de reprezentare ( de exemplu membru Consiliu Director) se face contract de mandat cu titlu gratuit, sau se considera ca e implicit incheiat un asemenea contract de mandat prin candidare si alegere in functie ( daca statutul si eventual regulamentul intern prevad suficient atributiile, drepturile si obligatiile) si respectiv contract de volutnariat pentru functiile care presupun atirbutii specifice unui raport de prepusenie ( cum e si raportul de munca) pentru ca un contract de voluntariat este oarecum echivalentul neremunerat al unui contract de munca.... Poti fi si director executiv, director de HR, coordonator de proiect etc. etc. ca voluntar si e chiar frecventa si fireasca situatia aceasta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala ong costybracon costybracon Buna ziua Sunt voluntar la o Asociatie nonprofit, presedintele asociatiei calatoreste foarte mult, este cetatean britanic, Dansul ar dori sa facem o procura ... (vezi toată discuția)
Ca singurul membru fondator al unei fundații pot avea salariu? Ion Deleacu Ion Deleacu Bună ziua, Ca singurul membru fondator al unei fundați cum pot fi plătit? Pot avea salariu? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Voluntariat moonprincess moonprincess Buna ziua, Am demarat de curand procedurile de infiintare ale unui ONG si am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste legea voluntariatului. Suntem 4 ... (vezi toată discuția)