In situatia unui divort din culpa comuna tranzactia intre soti produce aceleasi efecte ca si intelegerea adusa la cunostinta judecatorului la prima infatisare? taxa de timbru de 3% trebuie platita in orice situatie? Este vorba despre un apartament cu 2 camere luat prin credit ipotecar in timpul casatoriei pe numele sotiei eu fiind girant ipotecar. Eu mai am si alte credite far garantii si fara ca sotia sa fie implicata. Cum trebuie formulata tranzactia astfel incat dupa divort sotia sa ramana cu apartamentul dar fara ca banca la care am imprumut sa poat ataca decizia?
Va rog precizati: apartamentul este achitat ?
Daca nu, atunci sotia dvs. poate prelua creditul, daca are veniturile necesare conform criteriilor de acordare ale bancii.
Conteaza ff mult cat a mai ramas de plata.
taxa de timbru de 3% se plateste in orice situatie . in cazul in care partile incheie tranzactie si o semneaza in fata instantei de jduecata, instanta va lua act si va pronunta hotararea de expedient .
iar in cazul tranzactiei aceasta taxa de timbru se restituie integral. ;)
Depinde cand intervine tranzactia in timpul procesului.
Domnule, redactarea unei tranzactii inseamna studiul actelor, al dorintelor partilor, nu cred ca va poate spune cineva cum sa o faceti aici.
Intelegerea este o punere de acord intre parti si poate fi si verbala, tranzactia se face printr-un act scris depus in instanta (in cazul asta).
Sunt doua chestiuni diferite juridice, insa uneori mai sunt confundate intre ele de poarti si/sau chiar juristi.
Partaj cu intelegere
cneazzu
Help!
Divortez, iar in urma intelegerii cu sotia ii cedez acesteia ,in urma unei tranzactii , apartamentul cumparat prin credit ipotecar.titular de credit ... (vezi toată discuția)