avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina radiata dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina radiata dosar penal

Buna seara
Ma confrunt cu o problema si as vrea sa va cer ajutorul dumneavoastra.
Situatia mea incepe așa :
Am cumparat o masina inmatriculata in bulgaria neștiind ca masina a fost radiata din circulatie. Succesiv in randul a mai multor zile am fost oprit de mai multe echipaje ale politiei , am prezentat actele masinii iar de fiecare data mi s-a spus ca totul este in regula actele fiind valabile si fara probleme , până cand intr-o seara ma indreptam spre casa iar pe drum am fost oprit de un echipaj al brigazii rutiere iar la un control mai amanuntit s-a descoperit ca masina fusese radiata din circulatie . I-am spus domnului agent că nu cunosc acest lucru , eu stiind ca actele masinii sunt valabile si in regulă . Mi s-a intocmit dosar penal retinandu-mi permisul de conducere , placutele de inmatriculare si talonul masinii . Am primit dovada cu dreptul de circulaţie, cu câte 30 de zile, până la soluţionarea cazului.
Au trecut aproape 8 luni de atunci dar nu am primit niciun raspuns .
Intrebarea mea este cam la ce as putea sa ma astept si cam cat timp va mai dura?
Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
arxo, utilizator
Vi s-a deschis dosar penal si se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 334 alin. 1 c.p.
In functie de circumstantele reale/personale si apararea exercitata, aveti sanse la o solutie de netrimitere in judecata.
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna strategia apararii.

Am uitat sa specific ca si asigurarea masinii era falsa , persoana de la care am cumparat masina spunandu-mi ca el
a facut asigurarea dar nu cunostea faptul ca era falsa , eu banuiesc ca stia lucrul acesta .
Cand am fost dus la brigada rutiera pentru a mi se intocmi dosaul si pentru declaratie am inmanat agentului si o procura intre proprietarul bulgar al masinii si persoana de la care am cumparat masina , banuiesc si ca actul acesta era tot fals .
Intrebarea mea este daca si persoana de la care am cumparat masina are vină ?
Tin sa precizez ca nu am facut absolut niciun act de vanzare cumparare cu el inainte sa cumpar masina .
Multumesc mult !
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
arxo, utilizator
Am uitat sa specific ca si asigurarea masinii era falsa , persoana de la care am cumparat masina spunandu-mi ca el
a facut asigurarea dar nu cunostea faptul ca era falsa , eu banuiesc ca stia lucrul acesta .
Cand am fost dus la brigada rutiera pentru a mi se intocmi dosaul si pentru declaratie am inmanat agentului si o procura intre proprietarul bulgar al masinii si persoana de la care am cumparat masina , banuiesc si ca actul acesta era tot fals .
Intrebarea mea este daca si persoana de la care am cumparat masina are vină ?
Tin sa precizez ca nu am facut absolut niciun act de vanzare cumparare cu el inainte sa cumpar masina .
Multumesc mult !
Este posibil sa se retina si art.334 alin. 4 c.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definite corecta a ciruclarea unui autoturism inmatriculat in alt stat fara drept de circulatie pe teritoriul romaniei enache_nicolae enache_nicolae buna ziua,in primul rand doresc sa va multumesc tuturor anticipat pentru raspunsuri. Pe data de 21/11/2014 eu impreuna cu sotia mea ne deplasam pe ruta ... (vezi toată discuția)
Identificata in trafic cu polita rca falsa, permis retinut, intocmire dosar penal enache_nicolae enache_nicolae buna seara,mai zilele trecute am achizitionat un autoturism,in momentul achizitionarii intermediarul de la care am cumparato avand un parc auto nea inmanat ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)