avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorita in uk
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorita in uk

Buna as dori sa stiu daca sunt casatorita in uk dar voi avea un copil cu un alt barbat il voi putea trece i certificatul de nastere pe tatal biologic ti sa precizez ca o sa nasc in Romania.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 12:23, 9 Februarie 2020
Ati inregistrat casatoria in Romania ?
Nu este inregistrata in romania dar probabil ca ma vor gasi ca sunt casatorita sigur ambasada stie.Eu doar imi doresc sa trec tatal biologic in certificatul de nastere .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Codului Civil, copilul născut în timpul căsătoriei il are ca tata pe sotul mamei.
Așadar, nu puteti sa-l treceți pe tatăl biologic in certificatul de nastere.
Tatăl biologic ( sau dvs ) trebuie ca dupa nasterea copilului sa formuleze in instanță o actiune in tăgadă paternitatii iar în urma testului ADN poate fi recunoscut că tata si trecut in certificatul de nastere.
Contactați un avocat( de pe forum sau recomandat) sa va explice pe larg etapele și cu care să colaborati deoarece este o procedura anevoioasă daca soțul dvs locuiește în străinătate.
Ar fi indicat sa transcrieti si certificatul de casatorie pentru a putea promova si divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere copil din afara căsniciei, născut în uk; cum se procedează legal pentru a-i face actele? Oana Aurelia Oana Aurelia Buna ziua. Locuiesc în Uk de 2 ani , am lucrat legal iar acum am intrat în maternity. Sotul meu locuieste în Ro .Copilul e facut cu un partener ce locuieste ... (vezi toată discuția)
Pas dupa pronuntare divort Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)