avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dreptul la proprietate

Buna ziua, as dori sa expun problema mea cat mai pe scurt, care incepe asa...
Am mostenit de la tatal meu care a mostenit de la tatal sau o curte cu casa, acum varul meu vecin de curte a inceput procedura de iesire din indiviziune chemand la fata locului un topograf care dupa masuratorile lui mi-a spus ca trebuie sa imi mut gardul si sa-i cedez varului meu 3 metri din curtea mea pe o lungime de 160 de metri deoarere in partea cealalta a curtii varului meu este un drum public care a devenit mai lat cu timpul si nu ii mai iese varului meu suprafata curtii asa cum sta scrisa in cartea funciara. Eu i-am prezentat topografului harta originala a curtii a bunicului meu dupa petrectarea facuta dupa tatal sãu, harta pe care sta ca atat bunicul meu cat si bunicul varului meu au parti egale adica 38 ari acum intrebarea mea: este legal ceea ce sustine topograful si ca trebuie sa-i cedez varului meu din curtea mea deoarece a lui a devenit mai mica odata cu latirea drumului public?
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
mihaisuciugabriel91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 21:45, 9 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca nu va intelegeti cu varul atunci apelati la instanta pentru o actiune in granituiire si solicitati ajutorul unui avocat.
Daca sunteti deja in litigiu (v-a dat in judecata) sau sunteti la notar, solicitati URGENT ajutorul unui avocat.
Daca e doar o vorba a unui topograf atunci ... lasati-l sa vorbeasca si mergeti in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Deci sa inteleg ca nu are dreptul sa intre la mine in curte fiindca partea sa de teren a devenit mai mica datorita drumului public? Fiindca topograful sustine ca noile masuratori nu mai ies la fel ca harta veche din 1972 deoarece atunci nu exista tehnologie avansata pt. masuratori si ca acum cu noua aparatura iese o diferenta aproximata intre +- 3-5 metrii.
Topograful nu are dreptul sa treaca peste gardul dumneavoastra. Vecinului daca nu ii convine va solicita o actiune in granituire in instanta. Daca topograful il intabula pe vecin si trece cu masuratorile peste gard, este ilegal, si poate raspunde penal pentru acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite proprietate Gica94 Gica94 Am cumparat o casa cu un teren in urma cu 3 ani ! Vecinul din partea dreapta imi spune ca imi face gard prin curte fiindca acesta sustine ca are 90 de cm la ... (vezi toată discuția)
Blocare drum servitute sanyyos sanyyos Bunaziua tuturor si v-as fi recunoscator pentru un sfat in problema ce o am... va rog mult, as vrea sa evitam discutiile si comentariile de genul: \"rupe-i ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu recunoaste masuratorile topo emamarton emamarton Buna ziua. Am cumparat in 2011 un teren intr-un sat de langa Cluj Napoca, cu scopul de a costrui o casa. Terenul era deja intabulat si avea masuratori ... (vezi toată discuția)