avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Bună seara as dori sa îmi răspundeți la o intrebare:Când am născut copilul eu nu eram divorțată..(. Am mai avut o căsnicie de 7 ani) iar concubinul meu nu a putut sa recunoască copilul și a trebuit sa îl trec pe numele fostului soț. Acum concubinul meu care a devenit soțul meu a decedat... Cum as putea sa schimb numele copilului.... Pe numele soțului meu care a decedat ptr ca este copilul lui. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 13:50, 10 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie formulată acțiune în instanța de judecată de tăgadă a paternității. Va fi, însă, o problemă cu efectuarea testului ADN având în vedere că tatăl biologic a decedat și, probabil, va fi extrem de greu de obținut probe biologice care să îi aparțină.
Abia după dovedirea științifică a filiației față de acesta, se vor putea modifica certificatul de naștere și numele copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)