avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea datoriei din vanzarea unui bun
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea datoriei din vanzarea unui bun

Buna ziua
In urma cu 3 luni am negociat vanzarea unui telefon unui prieten. La inceputul lunii Decembrie 2019 am facut intelegerea ca ii dau telefonul si imi va achita banii in rate incepand cu luna Ianuarie 2020. Nu i-am cerut avans si nici nu am semnat vreun act.
La sfarsitul lunii Ianuarie, cand i-am cerut banii pe luna respectiva, acesta a spus ca nu mai are nevoie de telefon si ca sa il iau inapoi.

Evident nici eu nu vreau sa iau inapoi telefonul si as dori sa imi primesc de la el banii cuveniti, in rate, asa cum ne-am inteles.
Tin sa mentionez ca drept dovada a intelegerii am convorbiri SMS.
Cum pot proceda?

EDIT: Nu am convenit sa ii dau telefonul pe o perioada de proba sau ceva de genul acesta.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
Hexa1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:35, 11 Februarie 2020
Dă-l în judecată, si vezi ce se întâmplă.
Alte solutii mai simple? Cum ar fi plangere la politie sau ceva?
Nu de alta dar parca nu as merge in instanta pentru 600 de euro, dar nici nu o sa renunt la ei.
Si ce spui la politie ?.
Domne sa sucit,nu imi mai vrea tel, mi-l dă înapoi.
Ce răspuns crezi că o să primești? Poate unul gen "să-i fie rusine ca nu vă mai cumpără tel".
Ia-l inapoi, si pune-l pe olx la vanzare .
Ps Poate sa sucit fincă , crede că plătește puțin c am mult.
Ps2 ..Ia si partea bună, acum sti ce fel de om este .
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
aikidoro, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul doreste o solutie juridica.

Din pacate, nu vad ce sanse ati avea sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa-l oblige pe respectivul sa achizitioneze telefonul. Practic, ar trebui ca instanta sa admita ca intre dvs. si respectivul s-a incheiat un precontract de vanzare. Atata timp cat forma scrisa nu exista, probe nu sunt, e greu sa demonstrati cele mentionate de dvs. Este bine ca totusi doreste sa va returneze telefonul. In situatia in care nu l-ar fi returnat ati fi avut motive sa formulati plangere la politie. Altfel, politia nu se va implica pentru ca nu este o situatie de natura penala.

Personal consider ca trebuie sa acceptati situatia, sa luati telefonul si sa incercati sa il vindeti in alta parte.
Company Advising a scris:
Atata timp cat forma scrisa nu exista, probe nu sunt, e greu sa demonstrati cele mentionate de dvs.

Pai si daca am mesajele SMS din care reiese foarte clar intelegerea noastra?

Alte discuții în legătură

Am luat teapa cu un furnizor de piese auto de pe olx MEMETIUXEL MEMETIUXEL Am comandat la el o -panglica spirala ptr air bag la un Megane 2 , tipul mi-a spus ca a trimis-o NOUA si cu garantie in cutie , se cam eschiva la raspuns la ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe olx bocutant33 bocutant33 Buna ziua. Lunea trecuta am pus in vanzare calculatorul personal pe OLX, acesta ulterior fiind achizitionat. Singurele pregatiri pentru expediere au fost ... (vezi toată discuția)
Furt Claudeclary Claudeclary Buna ziua! As dori sa stiu cum sa procedez in aceasta situatie: am comandat un telefon de pe olx, iar cand a venit era o macheta de telefon si cutia ... (vezi toată discuția)