avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea datoriei din vanzarea unui bun
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea datoriei din vanzarea unui bun

Buna ziua
In urma cu 3 luni am negociat vanzarea unui telefon unui prieten. La inceputul lunii Decembrie 2019 am facut intelegerea ca ii dau telefonul si imi va achita banii in rate incepand cu luna Ianuarie 2020. Nu i-am cerut avans si nici nu am semnat vreun act.
La sfarsitul lunii Ianuarie, cand i-am cerut banii pe luna respectiva, acesta a spus ca nu mai are nevoie de telefon si ca sa il iau inapoi.

Evident nici eu nu vreau sa iau inapoi telefonul si as dori sa imi primesc de la el banii cuveniti, in rate, asa cum ne-am inteles.
Tin sa mentionez ca drept dovada a intelegerii am convorbiri SMS.
Cum pot proceda?

EDIT: Nu am convenit sa ii dau telefonul pe o perioada de proba sau ceva de genul acesta.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
Hexa1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:35, 11 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experienta va spun ca acele SMS-uri nu va ajuta. Sau nu atat cat v-ati dori dvs. Totusi, daca doriti sa cheltuiti inca pe atat (aprox cat valoreaza telefonul) puteti incerca.
Sunt 2 luni si 10 zile de cand i l-ati dat, nu a trecut prea mult.. Eu zic sa il luati inapoi,
Daca va incercati norocul in instanta.. da, puteti castiga,.. dar peste cat timp si cu ce costuri ?
Apoi, ce sa ii execuati in caz ca nu are sau nu va da banii ?
telefonul ?
Pai nu emai bine sa il luati de acum ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat teapa cu un furnizor de piese auto de pe olx MEMETIUXEL MEMETIUXEL Am comandat la el o -panglica spirala ptr air bag la un Megane 2 , tipul mi-a spus ca a trimis-o NOUA si cu garantie in cutie , se cam eschiva la raspuns la ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe olx bocutant33 bocutant33 Buna ziua. Lunea trecuta am pus in vanzare calculatorul personal pe OLX, acesta ulterior fiind achizitionat. Singurele pregatiri pentru expediere au fost ... (vezi toată discuția)
Furt Claudeclary Claudeclary Buna ziua! As dori sa stiu cum sa procedez in aceasta situatie: am comandat un telefon de pe olx, iar cand a venit era o macheta de telefon si cutia ... (vezi toată discuția)