avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagiu de cotizare pentru pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagiu de cotizare pentru pensie

Cei 4 ani de facultate, un an de master si 9 luni de somaj constituie vechime in munca pentru pensie ? ( ar fi 5 ani si 9 luni de vechime in munca ) Am inteles ca sunt cazuri in care somajul inseamna doar stagiu de cotizare, si nu vechime in munca.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2020
soricelul1600, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 10 Februarie 2020
Niciuna din perioadele mentionate nu constituie vechime in munca...

Facultatea la zi si nu masterul constituie stagiu de cotizare asimilat pentru: pensia pentru limita de vârstă, pensia de invaliditate şi pensia de urmaş.

Numai perioada de somaj pana la 01.03.2002 constituie vechime in munca. Dupa aceasta data, perioada de somaj nu constituie vechime in munca , ci de stagiu de cotizare la pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime pensie. cornel_badea cornel_badea Buna ziua, perioada facultății se considera vechime pentru calculul pensie de limita de vârstă? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza somajul? ginutz_a ginutz_a stie cineva cum se calculeaza somajul? ma refer la persoana care intra in somaj. aceasta indemnizatie se calculeaza in functie de salariul pe care l-a avut ... (vezi toată discuția)