avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare aur
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare aur

bunicului meu i sa confiscat pe vremea regimului comunist o cantitate de aur,in momentul de fata el fiind decedat.bunica fiind in viata a inaintat proces.la primul termen printre altele nea cerut taxa de succesiune in urma bunicului ,pe care noi nu o avem .intrebarea mea este daca nu avem aceasta taxa de succesiune ce se va intampla ?mentionez ca bunica are 2 copii in urma casatoriei cu bunicul.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:19, 12 Decembrie 2009
buna ziua!
poate ridica exceptie lipsei calitatii procesuale active.
Buna ziua !
In situatia in care nu aveti "taxa de succesiune", singura solutie este de a deschide aceasta actiune de restituire a aurului , de catre toti mostenitorii. Adica cererea de chemare in judecata o faceti si o semnati toti mostenitorii.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat, avand in vedere ca actiunea nu este asa de simpla precum pare.
O actiune in revendicare trebuie introdusa de catre toti mostenitorii , altmineri , e respinsa ca inadmisibila.(din datele expuse nu aveti calitate procesuala activa)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
@NeaguIonelaLoredana- Ati inteles dvs gresit! Nu v-a fost ceruta nici o "taxa de succesiune" ci certificatul de calitate de mostenitor sau certificatele de mostenitor care dovedesc ca sunteti indreptatiti sa faceti acea solicitare in instanta! In cazul in care nu depuneti acele certificate cele 2 d-soare Ioana v-au explicat ce se va intampla!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedari aur avramalexandraioana avramalexandraioana bnr mai retrocedeaza banii pentru anrul confiscat? (vezi toată discuția)
Despagubiri legea nr 221/2009 jurista jurista Dragi colegi, Am introdus o actiune in temeiul legii nr. 221 si am urmatoarea problema. Este vorba de un dosar personal, fiind vorba de bunicul meu. Mama ... (vezi toată discuția)
Retrocedari ioana_ro75 ioana_ro75 Buna. Ma numesc Ioana si am marea rugaminte daca puteti sa ma ajutati cu niste lamuriri despre retocedari terenuri. Bunicii mei au avut mai multe terenuri care ... (vezi toată discuția)