avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedari

Buna. Ma numesc Ioana si am marea rugaminte daca puteti sa ma ajutati cu niste lamuriri despre retocedari terenuri. Bunicii mei au avut mai multe terenuri care au fost confiscate de catre stat si as vrea sa stiu daca as putea recupera din aceste terenuri chiar daca nu am nici un act. Acum cativa ani un intreprinzator privat care avea o afacere pe unul din aceste terenuri a vrut sa dea bani parintilor mei pt a renunta la dreptul lor dar acestia nu au fost de acord. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: diana munteanu , utilizator 13:23, 8 Septembrie 2008
in primul rand consider ca ati trebui sa va reobtineti toate actele legate de proprietatea acelor terenuri. In acest sens va puteti adresa arhivelor statutului, consiliului local cu cereri in care sa solicitati sa vi se comunice copii de actele de proprietate ale lui x si y. In baza lor puteti sa introduceti ulterior actiune in revendicarea terenurilor
La arhivele statului pot sa aflu exact ce terenuri au detinut? Este de ajuns sa merg cu un certificat de deces al bunicului meu? Sau doar cu datele lui? Nu am nici un act si nici nu stiu exact cat si ce s-a confiscat. Am vreo sansa sau nu de a recupera ceva. Ma intereseaza sa recuperez doar partea parintilor mei nu si a fratilor lor.
Cu toate datele bunicului va puteti adresa arhivelor statului sa va comunice ce acte de proprietate figureaza pe numele dansului si sa va comunice copii de pe acestea. Certificatul de deces nu cred ca va este de folos acolo, v-ar fi de folos mai degraba o copie a BI/CI impreuna cu certificatul de deces si cu actele dvs de stare civila din care sa reiasa calitatea dvs de mostenitoare/ruda indrepatatita sa solicite astfel de informatii.

Dupa ce obtineti aceste acte, cererea de revendicare trebuie facuta de catre toti mostenitorii bunicului si nu numai de parintii dumneavoastra indiferent ca dumneavoastra doriti sa obtineti numai partea acestora din urma.

V-ar fi de mare folos daca parintii dvs ar avea certificat de mostenitor de pe urma bunicului, intrucat acolo figureaza toti mostenitorii cu drept de mistenire asupra masei succesorale, indiferent ca in masa succesorala asa cum este mentionata in certificatul de mostenitor figureaza sau nu si terenurile acestea.
Ptr.Subiect:retrocedari
O mare rugaminte.
Este vorba de un imobil de mare valoare de la care am fost -intentionat-"omisa" de catre ceilalti mostenitori. Este vorba de sotul meu care a decedat in 1988, iar copiii din prima casatorie mi-au cerut actele ptr a beneficia de retocedarea unor terenuri si imobile. Eu stiu ca in calitatea de sot supravietuitor aveam si eu dreptul .Ulterior copiii sai mi-au spus ca nu au rezolvat nimic , desi eu le-am dat toate actele ,oiginale, spunind ca ei se ocupa de tot, iar eu banuiesc ca am fost exclusa de la mostenire si au impartit tot, eu fiind bolnava iar acum nu imi mai raspund la telefoane.Ce pot face in aceasta situatie, unde ma pot adresa sa vad situatia imobilului si sipentru a afla situatia de fapt, precum si daca pot sa mai recuperez ceva, sotul meu a fost ingrijit de mine si a stat ani de zile la pat.
Va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor cum se poate afla toata masa succesorala korneltugui korneltugui daca cineva este unicul mostenitor al cuiva care a decedat si are informatii ca decedatul a fost proprietarul unor terenuri se mai poate face ceva ptr ... (vezi toată discuția)
Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)