avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fiica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fiica

Buna ziua, parintii vor sa imi lase mostenire un apartament.Eu as dori ca pe act sa figureze ca si mostenitor nepotelul meu care are 5 ani si sa am clauza sa pot locui pana la sfarsitul vietii.Sub ce forma ar trebui sa fie facut actul.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:42, 10 Februarie 2020
Buna ziua,
Mostenirea vine* in urma decesului...
Acum va poate dona, vinde...acel apartament..
Sunteti casatorita? Aveti copiii?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua, poate fi facut un testament cu sarcina in cadrul caruia nepotul va fi testator si va avea sarcina de a va asigura dreptul de habitatie viagera.
Sub forma unui contract de donatie pentru nepot, si constituirea unui drept de uzufruct viager pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)
Sotul poate face sotiei un act de habitatie viagera? Panther67 Panther67 Eu,sotul,mostenesc o casa.Ce trebuie facut(acte) in cazul in care neavand copii si eu decedez,sotia sa nu fie evacuata din casa de catre mostenitori?Pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii viorelsavu viorelsavu avem trei copiii,si vrem sa gasim o posibilitate prin care sa lasam mostenire imobilul in care locuim,proprietate personala doar unui singur copil fara ... (vezi toată discuția)