Buna ziua. Vreau sa stiu sigur daca o persoana angajata in functia de consilier juridic, cu contract pe durata nedeterminata, poate incheia si un contract de colaborare cu o agentie imobiliara pentru a presta activitati de agent imobiliar. Precizez ca respectiva persoana nu este inscrisa in Consiliul Consilierilor juridici, are doar studii de profil si detine functia de consilier juridic.
Oricare ar fi raspunsul dumneavoastra, justificati cu legislatia aferenta, rog mult. Va multumesc mult.
Legea nu interzice acest lucra in mod expres, deci se considera permis.
Sa nu uitam ca postrul de agent imobiliar cod COR 341301 presupune studii medii sau postliceale, nu universitare. In concluzie, daca accepta un post sub pregatirea sa si semneaza pentru aceasta (asta ca sa fie angajatorul acoperit) n-are decat.
Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic dispune:
Art. 10. - Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
Eu cunosc aceasta prevedere, dar totusi...asta inseamna ca o persoana care detine functia de consilier juridic nu are voie sa fie nici macar consilier asigurari in paralel, absolut nimic.
Nu-mi vine sa cred, nu inteleg de ce, dar asta e situatia.
Multumesc mult, deci este asa cum credeam. Speram ca poate exista vreo noua prevedere a Codului Muncii 2009 sau vreo lege de care sa nu stiu eu care sa reglementeze aceasta problema diferit.
Jurist
GogaL
Buna ziua,
Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica?
Știu ca pe ... (vezi toată discuția)