avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consilier juridic si colaborare agent imobiliar in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consilier juridic si colaborare agent imobiliar in acelasi timp?

Buna ziua. Vreau sa stiu sigur daca o persoana angajata in functia de consilier juridic, cu contract pe durata nedeterminata, poate incheia si un contract de colaborare cu o agentie imobiliara pentru a presta activitati de agent imobiliar. Precizez ca respectiva persoana nu este inscrisa in Consiliul Consilierilor juridici, are doar studii de profil si detine functia de consilier juridic.
Oricare ar fi raspunsul dumneavoastra, justificati cu legislatia aferenta, rog mult. Va multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
ancristida, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancristida , utilizator 12:34, 9 Decembrie 2009
Legea nu interzice acest lucra in mod expres, deci se considera permis.
Sa nu uitam ca postrul de agent imobiliar cod COR 341301 presupune studii medii sau postliceale, nu universitare. In concluzie, daca accepta un post sub pregatirea sa si semneaza pentru aceasta (asta ca sa fie angajatorul acoperit) n-are decat.
Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic dispune:
Art. 10. - Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;

Mea culpa :"> nu stiam de aceasta prevedere.
Eu cunosc aceasta prevedere, dar totusi...asta inseamna ca o persoana care detine functia de consilier juridic nu are voie sa fie nici macar consilier asigurari in paralel, absolut nimic.
Nu-mi vine sa cred, nu inteleg de ce, dar asta e situatia.
Multumesc mult, deci este asa cum credeam. Speram ca poate exista vreo noua prevedere a Codului Muncii 2009 sau vreo lege de care sa nu stiu eu care sa reglementeze aceasta problema diferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic incompatibilitate AnnaM AnnaM Buna ziua. In prezent sunt angajata cu cim pe functiea de consilier juridic (stagiar). Pot sa ma mai angajez la o societate de colectare debite part time sau ... (vezi toată discuția)
Jurist GogaL GogaL Buna ziua, Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica? Știu ca pe ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca pot avea doua locuri de munca in acelasi timp, respectiv invatatoare si consilier juridic cu statut de personal ... (vezi toată discuția)