avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare

Am fost înștiințata ca urmez sa fiu disponibilizata
As vrea sa știu dacă pentru a evita apariția disponibilizării în cartea de munca pot sa îmi pun demisia cu acordul părților? Și dacă ei nu accepta ce alta varianta am, astfel încât sa nu dea o impresie greșita la următorul angajator?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 11 Februarie 2020
Nu puteti sa depuneti asaceva, intrucat nu exista sintagma "demisia cu acordul părților".

Fie va dati demisia care poate fi cu sau fara preaviz .... fie puteti solicita incetarea c.i.m. cu acodul partilor.

In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz si trebuie acordul angajatorului. In situatia demisiei ,asa cum am mai mentionat, aceasta poate fi cu sau fara preaviz sinu trebuie aprobata de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia cu acordul partilor tasya tasya Buna seara. Mi-am dat demisia cf art.55 lit b din Legea 53/2003 in 15.03.2018 solicitand incetarea relatiilor contractuale cu acordul partilor incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Demisie de comun acord Seinaj19 Seinaj19 Bună ziua. Astăzi am facut o cerere de demisie de comun acord părților (preaviz 6-31 mai) iar după câteva ore mi-au zis ca de mâine sa numai vin sa ... (vezi toată discuția)
Demisie - medical Bubulinu08 Bubulinu08 Am semnat demisia de comun acord cu angajatorul. Aceasta întra în vigoare la data de 26.02,din păcate am întâmpinat o problema de sănătate și medicalul ... (vezi toată discuția)