avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CCC

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sotul de afla in concediul de crestere copil din ianuarie iar copilul nostru va implinii 2 ani in iunie. Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc al doilea copil tot in lina iunie. Pentru noi este mai avantajos sa ramana el in CCC si pentru cel de-al doilea copil.
Intrebarea mea este daca el va trebui sa se intoarca la serviciu pentru perioada pana voi naste eu plus cele 42 de zile de concediu de lauzie sau exista vreo posibilitatea sa isi prelungeasca CCC fara a mai reveni la serviciu? Indemnizatia va fi aceeasi si pentri cel de-al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 12 Februarie 2020
Dvs indepliniti conditiile de a beneficia de indemnizatia de maternitate,pre si postnatal?

precizati-ne:
- data nasterii primului copil
- data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da. Data nastere bebe 1: 14.06.2018. Prezumat bebe 2: 24.06.2020
In acest caz, se va intra in prenatal pentru bebe 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)