avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doua certificate de legatar universal ? Este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doua certificate de legatar universal ? Este legal?

Buna ziua.O persoana x a facut un testament cu instituire de legatar universal unei persoane y.' neavand copii si nici casatorit.In testament este trecuta mama ca ascendent rezervatar.A fost instintata ca exista un testament dar cand s-a dezbatut succesiunea nu a venit.Succesiunea afost facuta la un an de la deces.Dupa inca un an a intentat proces sa anuleze testamentul si certificatul de mostenitor In timp ce procesul este pe rol ,afost la un notariat si a obtinut un al doilea certificat de legatar.Nu trebuia ca mai intai instanta sa-l anuleze pe primul?Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Testament jackiss jackiss Buna seara! Am urmatorul caz: O persoana- X, fara mostenitori de grad 1, 2, sau 3, lasa prin testament tot ceea ce detine persoanei care o ingrijeste -Y. ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Care dintre cele două testamente este valabil? Robert1290 Robert1290 Buna ziua! Am o întrebare. Exista doua testamente. Primul dintre ele este făcut în 2007 nepoatei defunctei pentru un imobil in București. Al doilea ... (vezi toată discuția)