avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna seara!
Am urmatorul caz: O persoana- X, fara mostenitori de grad 1, 2, sau 3, lasa prin testament tot ceea ce detine persoanei care o ingrijeste -Y. Aceasta persoana este la randul ei, unicul mostenitor al parintilor sai. Dupa moartea parintilor sai (peste 35-40 ani) nu a facut nici o succesiune, neconsiderand necesar. Mentionez ca in actele de la primarie, parintii persoanei X au inca deschis rol, adica pe numele lor figureaza diferite bunuri mobile sau imobile.
Intrebare: Persoana Y ,devine prin testament, mostenitoare si a parintilor persoanei X? Sau ce ar trebui sa faca pentru a trece acele bunuri de pe numele parintilor pe numele persoanei X. MENTIONEZ CA PERSOANA X A DECEDAT. Care sunt pasii de urmat de catre persoana Y?
Cel mai recent răspuns: jackiss , utilizator 21:20, 1 Decembrie 2012
Daca Y este legatar universal conform testamentului, atunci el mosteneste totul patrimoniul succesoral al lui X. Daca parintii lui X au decedat inaintea acestuia, atunci Y mosteneste prin retransmitere si bunurile lasate de parintii lui X .
Trebuie deschise succesiunile succesiv, eliberandu se un singur certificat de mostenitor.
Va rog mult spuneti-mi unde se deschid aceste succesiuni? Prin instanta sau la notar?
Pai ce sa cautati la instanta?! Va contesta cineva drepturile?! Daca nu vi le contesta nimeni va adresati notarului de pe raza judecatoriei unde ultimul defunct a avut domiciliul, el este competent in a dezbate succesiunile successiv, oe toate trei, si sa va elibereze certificatul de mostenitor.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire total3r total3r sint posesorul unui testament pe un imobil intocmit la notariat proprietareasa a decedat in urma cu doi ani sotul a decedat in urma cu 10 ani nu au ... (vezi toată discuția)
Cerificat de mostenitor ion01 ion01 am testament prin care sunt numit legatar universal de la o persoana necasatorita, fara copii si parinti in viata, care a decedat in urma cu doi ani. ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara raul89 raul89 Buna seara Supun atentiei dumneavoastra, urmatoarea speta. X a detinut in proprietate un imobil, care in 1950 a fost nationalizat. Acest proprietar ramane ... (vezi toată discuția)