avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerificat de mostenitor

am testament prin care sunt numit legatar universal de la o persoana necasatorita, fara copii si parinti in viata, care a decedat in urma cu doi ani. Testamentul este pentru toata averea mobila si imobila indiferent de modul de dobandire.
In ce consta succesiunea? Mie imi trebuie un certificat de mostenitor al acestei persoane.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:00, 10 Aprilie 2011
Trebuie sa va prezentati la un notar public din localitatea unde a avut ultimul domiciliu persoana decedata cu testamentul, certificatul de deces, actele dvs. de stare civila si actele de proprietate ale tuturor bunurilor care au apartinut persoanei respective, toate in original. Notarul public va analiza documentele, va face calculul taxelor notariale (solicitati dvs. acest lucru pentru a nu avea "surprize" nedorite) si va programa dezbaterea succesiunii, ocazie cu care vi se va elibera certificatul de mostenitor. Succes !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. apoi peste ... Ilinca Banu Ilinca Banu Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. Apoi peste ani, mostenitorul testamentar a decedat. Fiul acestuia poate fi si el mostenitor testamentar sau ... (vezi toată discuția)
Pretentie testamentara taur36 taur36 Dupa decesul testatarului s-a deschis succesiunea in termen . Nu a declarat la deschiderea succesiuni un teren - de existenta caruia stia - si nici in timpul ... (vezi toată discuția)
Valoare testament notarial bim67 bim67 O matusa doreste sa-mi faca testament notarial privind bunurile ei (mentionez ca eu sunt nepot de frate). Cum se va imparti averea la decesul ei in ... (vezi toată discuția)