avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

sint posesorul unui testament pe un imobil intocmit la notariat proprietareasa a decedat in urma cu doi ani sotul a decedat in urma cu 10 ani nu au mostenitori copii si nu cunosc nici un mostenitor de alt grad din partea sotului si nu am posibilitatea sa aflu fiind refugiat din basarabia.mam ocupat de inmormantarea si toate obligatiile mentionate in testament.cum pot sa fac succesiunea
Va prezentati la notariat cu testamentul , certificatul de deces, si doi martori care au cuniscut o pe defuncta.

Dupa Sotul dansei s a dezbatut succesiunea?
nu
Tb dezbatuta succesiunea dupa sot, unde mostenitoare va fi declarata Sotia iar apoi dezbateti pe cea a d nei unde dvs sunteti legatar universal dupa cate inteleg.

Succesiunile se fac successiv, eliberandu se un singur certificat de mostenitor. Tb adusi martori si in succesiunea 1 adica a sotului, certificat deces acte prorprietate etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt legatarul universal al unei persoane care nu a dezbătut succesiunea după moartea părinților săi. am dreptul de a face eu asta? Andrei9191 Andrei9191 Buna ziua..sunt unicul mostenitor,ne-ruda,al unei persoane.Aceasta din cunostintele mele nu si a dezbatut succesiune de pe urma parintilor dansului.fiind numit ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Testament jackiss jackiss Buna seara! Am urmatorul caz: O persoana- X, fara mostenitori de grad 1, 2, sau 3, lasa prin testament tot ceea ce detine persoanei care o ingrijeste -Y. ... (vezi toată discuția)