avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... perimarea judecatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

perimarea judecatii

Buna ziua.As vrea sa stiu daca am facut o cerere de repunere pe rol a unei cauze civile suspendate in baza art 242,al 1 pct 1 C p civ in data de 9.12.2009,aceasta sa perimat sau nu.Mentionez ca suspendarea sa pronuntat in 12.12.2008.Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:23, 9 Decembrie 2009
Daca este o cauza civila, nu(termen perimare -1 an).Daca este o cauza comerciala,da(termen perimare-6 luni).
Daca este litigiu civil si nu comercvial cauza nu s-a perimat intrucit nu a trecut mai mult de un an de z8ile de lasare in nelucrare
Este o cauza civila,respectiv actiune in constatarea nulitatii absolute a unor contracte de vanzare cumparare.Va multumesc.

Perimarea cauzei opereaza operaza in cazul lasarii in nelucrare a cauzei , din lipsa de interes a partilor , nu a instantei de judecata.
Exceptia perimarii nu poate fi invocata, intrucat nu s-a implinit termenul de 1 an , incident in materie civila.
Pentru a nu interveni perimarea trebuie sa faceti urgent cerere de repune pe rol ....

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu un proces comercial care a fost suspendat in 2005? zoi zoi la detalii este trecut "ÎN TEMEIUL ART. 42 DIN LEGEA NR. 64/1995 SUSPENDÃ JUDECATA CAUZEI. CU RECURS. PRONUNŢATÃ ÎN ªEDINŢÃ PUBLICÃ.".Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 c.p.c. egkertsou egkertsou Buna ziua . As dori sa stiu care este termenul de valabilitate a suspendarii,respectiv dupa ce perioada se perimeaza cauza. De asemenea in cazul perimarii ... (vezi toată discuția)
Exceptia perimarii Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor. Este vorba de un dosar depus la judecatorie pentru obtinerea personalitatii juridice in decembrie 2013, a fost suspendat pentru depunerea ... (vezi toată discuția)